Medusa II

Medusa II är, som namnet skvallrar om, uppföljaren till föregångaren med samma namn. Den som står bakom sloten är ingen mindre än NextGen Gaming, som här levererar ett spel med tema hämtat från den grekiska mytologins värld. Sloten har en RTP (return to player) på hela 97 % och en volatilitet som är medelhög. Flertalet röster har höjts med syftet att påpeka att Medusa II inte är en regelrätt uppföljare till den första versionen. Framförallt anses spelet inte vara tillräckligt unikt, utan snarare alldeles för likt sin föregångare. Trots detta har sloten snabbt blivit populär bland spelare, vilket tyder på att det inte alltid är uppgraderingarna som är det viktiga. Snarare är det nivån av underhållning som lockar.

Precis som i föregångaren kretsar spelet kring den ormhövdade kvinnan Medusa, vars blick kan få vem som helst att förvandlas till sten. I spelet återfinns flertalet symboler ifrån mytologin och många spelare känner med säkerhet igen sig när det gäller spelplanen. Fokuset har däremot skiftats i denna slot, bort från free spins och istället till en ny specialfunktion. Denna så kallade “låsta hjul-funktionen” har utvecklats för att skapa en ny dimension och ge spelaren nya, spännande spelverktyg. Mer om detta under rubriken bonusfunktioner. För övrigt är Medusa II kompatibel med både iPhone och Android och passar lika bra att spela i mobilen som på surfplattan eller datorn. Detta gör att du alltid kan ha din underhållning tillgänglig, när och vart du vill!

Vinstlinjer och insatser

Trots ett traditionellt spelupplägg med 5 rader och 3 linjer, saknar Medusa II de vanliga vinstlinjerna. Istället ger spelet dig 243 vinstchanser, ett upplägg som verkar bli allt vanligare. Det är knappast något fel i detta, med så många chanser att vinna kan ditt spelande generera riktiga överraskningar om du har turen med dig. Insatserna varierar från lägsta möjliga på 0,25 euro upp till 50 euro och den maximala myntvinsten ligger på hela 121 500 mynt. Myntvärdena varierar från 0,01 – 1. Som du ser kan spelet ge rejält klirr i kassan, speciellt om du satsat på ett högre myntvärde. Hur mycket du som spelare är villig att spela för bestämmer du helt själv, men tänk på att aldrig spela för mer än du har råd med.

Tema och grafik

Om någon vid detta laget missat vad temat faktiskt är så tar vi det igen – i denna slot är det grekisk mytologi som gäller! Förutom Medusa återfinns symboler så som pilar och pilbågar liksom stenstoder av forna soldater och gyllene skatter. Färgerna varierar med en något dunkel bakgrund. Mycket svart, grönt och grått bjuder på en mystisk känsla som passar väl in i temat, men gör sig också bra som bakgrund till de mer färgglada symbolerna. Grafiken är snygg som alltid och skiljer sig inte nämnvärt från dess föregångare. Det är faktiskt här skillnaderna märks som minst. Bakgrundsljuden passar också bra in i temat och förhöjer spelkänslan. Allt som allt får både grafik och ljud bra betyg.

Bonusfunktioner i spelet

Medan föregångaren främst satsade på free spins, återfinns här istället låsta hjul som på sätt och vis är huvudfunktionen i Medusa II. Dessa har identiska symboler och kan stanna upp för att hjälpa dig skapa den där vinnande kombinationen. Hjulen stannar slumpvis och varierar även i antal, du kan ha upp till 5 sådana fasta hjul under ett spel. Givetvis finns det även free spins i denna version, om än mindre. Dessa är dock extra bra eftersom funktionen låsta hjul aktiveras samtidigt. Utöver detta återfinns funktioner som wild- och scatter-symboler där Medusa själv är en wild-symbol. Wilds kan både figurera ensamma, men även som staplade. Spelet har inga bonusspel, men med alla traditionella symboler som wilds och scatter liksom låsta hjul blir spelet spännande ändå!

Fördelar med Medusa II

Spelet är välgjort och har en hög underhållningsgrad. Return to player (RTP) är förhållandevis hög, hela 97 %. Totalt finns det hela 243 vinstchanser i spelet. Den höga myntvinsten banar väg för stora vinster om du har turen med dig. Sloten fungerar ypperligt att spela på mobilen. Funktionen med låsta hjul är ett trevligt inslag i spelet.

Nackdelar med Medusa II

Sloten saknar en progressiv jackpott. Större skillnad kunde gjorts vad gäller utseendet för att verkligen känna att sloten är en uppgradering. För de som gillade fokuset på free spins i förra versionen kan bli en aning besvikna.

Sammanfattning

Medusa II är ganska snarlik sin föregångare, men lyckas ändå leverera stor spelunderhållning och locka nya spelare till hjulen. Med riktigt stora vinstchanser tillsammans med deras nyutvecklade funktion med fasta hjul blir spelet både spännande och roligt. Vem borde då testa denna slot? Ja, i stort sett alla som tycker om temaslots med goda vinstchanser. Sloten är relativt enkel att lära sig och den kräver inga höga insatser för att spela. Detta gör den anpassningsbar och tillgänglig för såväl storspelare som för dem som vill satsa lite mindre. Med en riktigt bra grafik och genomarbetad teknik vinner Medusa II helt klart stilpoäng. Testa sloten redan idag, chansen är stor att du kommer att gilla den!