EuroMillions

EuroMillions, eller EuroLotto, är precis vad det låter som – nämligen ett lottospel. Många spelare väntar ivrigt varje vecka på dragningen där det finns chans att vinna de stora jackpottarna. Lotteriet går ut på att du som spelare satsar på vissa nummer, kanske dina turnummer, och sedan är det bara att hålla tummarna för att turen ska vara på din sida. Du kan vinna storslagna jackpottar på så mycket som cirka 1,61 miljarder kronor. Detta är ingen tråkig summa och det är lätt att förstå varför många spelare väljer att spela på just EuroLotto. I denna guide tar vi upp allt du behöver veta om detta populära lottospel, till exempel för- och nackdelar, spelregler och annat viktigt som kan vara fördelaktigt för dig att veta innan du spelar. Låter det intressant? Läs mer nedan!

Varför spelet är så populärt beror förstås på att du kan bli miljardär om du har turen på din sida. Spelet är särskilt populärt i Storbritannien men är numera ett självklart inslag även på den svenska spelmarknaden. Du behöver dessutom inte besöka ett spelombud eller liknande, utan kan välja dina nummer och dina rader direkt på nätet. Det finns två olika lottodragningar och de sker två gånger i veckan. På tisdagar sker den omkring klockan 21:20, medan den andra sker på fredagar klockan 20:00 svensk tid. Beroende på var du befinner dig i världen varierar dragningstiden. Se till att lägga dessa klockslag på minnet för att inte missa chansen att vinna jackpotten! Självklart kan du även följa den internationella dragningen på nätet.

Spelregler som gäller i EuroLotto

Syftet med EuroLotto är att du ska välja fem nummer mellan 1 – 50 som du vill spela med. Många väljer exempelvis sina turnummer, födelsedagar eller liknande men du kan såklart även slumpa fram nummer. Utöver dessa fem nummer ska du även välja två så kallade stjärnnummer mellan 1 – 12. Därefter är det bara att hålla tummarna att du har turen med dig och att du har tippat på rätt nummer och därmed vinner de stora jackpottarna. För att öka dina chanser till vinst kan du såklart välja fler än fem nummer och två stycken stjärnnummer, på så vis kommer du ha större chans att vinna jackpottarna. Det är fördelaktigt att ha så många rader som möjligt men detta innebär givetvis också en dyrare insats.

Plattformar

EuroMillions är som ett vanligt fysiskt bingospel fast virtuellt och med betydligt större spänning tack vare att jackpotten som du har chans att vinna är så hög. Du kan spela på samtliga enheter om du önskar detta, du behöver bara skriva in adressen i webbläsaren så kommer sajten att anpassas utifrån den enhet du använder. Genom att ha flera nummer och stjärnnummer ökar du chansen till att vinna men vinsten blir inte större för att du har satsat på fler nummer.

Så vinner du

Du vinner olika belopp beroende på hur många korrekta nummer och stjärnnummer du prickar rätt. Om du har rätt på samtliga fem nummer som du valt kan detta innebära en utbetalning på cirka 350 000 kronor, inte så pjåkigt för att bara ha behövt satsat några få kronor! Varje rad i spelet innebär en kostnad på 20 kronor men detta är såklart värt det med tanke på hur stora belopp du faktiskt kan vinna i EuroMillions. Om du har rätt på de fem nummer och samtidigt även ett av dina stjärnnummer – ja, då vinner du betydligt mer, närmare bestämt cirka 2 miljoner kronor. Och då kan du tänka dig vad prispotten ligger på om du har samtliga rätt, alltså alla fem nummer och de två stjärnnummer.

EuroMillions handlar i grund och botten om tur, att ha skicklighet i detta spel är inte nödvändigt och även om du använder dig av olika strategier kommer de inte ha någon särskild funktion eller syfte. Du kan helt enkelt inte genom en strategi förutse vilka nummer som kommer vara de korrekta. Därför det viktigt att du helt enkelt går på magkänsla, vilka nummer känns bäst? Har du några specifika nummer som tidigare bringat dig tur kanske det är ett perfekt läge att använda just dessa nummer. Sedan återstår det bara att se om turen är med dig och att du då vinner de stora jackpottarna. Om du inte vinner miljardvinsten har du ändå chans att vinna lägre belopp beroende på hur många korrekta nummer du har prickat rätt.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är EuroMillion ett lottospel som ger dig som spelare en hög spänning samt underhållning. Det är förståeligt varför spelet har fått sådan popularitet, det är förstås tack vare alla jackpottar som finns i spelet. Det är inte bara miljardbelopp vi snackar om utan även mindre jackpottar som du kan vinna om du exempelvis har bara några nummer rätt. Detta innebär alltså att alla nummer inte behöver vara korrekta för en eventuell vinst. EuroMillions dragning sker två gånger i veckan, på tisdagar samt fredagar, och du kan följa resultatet på nätet. Det ä även där du väljer de rader du vill spela med. Lycka till med ditt spelande på EuroMillions!