Dolphin Quest

Microgaming har släppt en videoslot med tema delfiner. Dessa vackra havslevande djur ska leda dig genom spelet och det är inte svårt att gissa temat med ledning av slotens namn. Vad som istället överraskar är den läckra designen och det roliga bonusspelet som kan ge dig rejäla vinster. Något som omedelbart väcker ditt intresse är den 3D-animation som symbolerna har fått, det ser ut som om delfinerna flyter i havet med ett korallrev som bakgrund vilket tar upp hela spelplanen. Det är oerhört imponerande men det kan faktiskt ta en stund att vänja sig. Microgaming har gjort sig ett stort namn i casinovärlden med sina spels fantastiska grafik och Dolphins Quest är inget undantag.

Det är inte bara delfiner på hjulen i denna slot utan det liknar mer en marinbiologisk lektion. Här simmar sjöhästar, stingrockor, havssköldpaddor och några arter till. De är olika mycket värda med havssköldpaddan och bläckfisken som högst betalande symboler. Dolphins Quest erbjuder en hel del godsaker till sina spelare, här finns staplade wilds, vanliga wilds och scatters som kan ge dig en knuff in i bonusspelet. I grundspelet kan du vinna en lagom stor jackpott på 12 500 mynt men det är i bonusspelet som det händer saker. Bonusspelet spelas på en annan skärm än den i grundspelet och med stor insats och stor tur kan du vinna hela 250 000 mynt. Här finns inga free spins eller multiplikatorer och sloten är mycket enkel att förstå.

Vinstlinjer och insatser

I Dolphins Quest har spelplanen fem hjul och fyra rader. Det finns 50 insatslinjer, eller vinstlinjer om man så vill, och du väljer själv hur många du vill aktivera. Ju fler du spelar med desto mer kostar ett snurr men å andra sidan ökar dina vinstchanser avsevärt. Du kan välja att satsa allt från 0,01 till 250 på ett snurr. Det här gör att Dolphins Quest passar alla, hobbyspelare såväl som high rollers. Du väljer först hur många linjer du vill spela med, 1 upp till 50, vilket värde dina mynt ska ha från 0,01 till 1,00. Slutligen bestämmer du dig för hur många mynt per linje du vill spela med, 1 till 5.

Tema och grafik

Temat är havet med dess invånare och då främst delfiner. På hjulen kommer det dock upp många andra arter som sjöhästar, bläckfiskar och flera arter av exotiska fiskar. Samtidigt som de är typiskt tecknade är de ändå verklighetstrogna. Här har Microgaming gjort ett bra jobb, djuren på rullarna är inte bara snygga, utan även många till antalet vilket gör att du slipper de ganska tråkiga spelkortssymbolerna. De symboler du ska hålla utkik efter är två delfiner i guld som hoppar över varandra. Dessa finns i två varianter, den ena med texten wild och den andra med texten scatter. Det är dessa som hjälper dig till de stora vinsterna. Ljudet i bakgrunden är kanske mindre lyckat men det finns möjlighet att stänga av det.

Bonusspel och staplade wilds

För det första finns det tre specialfunktioner. Den första är wild-symbolerna som ersätter alla andra symboler förutom scatter-symbolen. Den andra är att wild-symbolerna kan komma staplade. Tredje specialfunktionen är scatter-symbolen som är två gyllene delfiner som hoppar över ordet scatter. De vilda symbolerna kan komma staplade på hjul tre, fyra och fem och om de kommer staplade blir hela hjulet en enda stor wild. Här ges det möjlighet till fina vinster. Får du tre eller flera scatters triggar du igång bonusspelet som är av typen “vinst varje gång”. En ny spelplan dyker upp med tre hjul märkta med olika belopp. Dessa börjar snurra och din uppgift är nu att stanna dem ett efter ett. De tre belopp som sedan visas läggs ihop och blir din vinst.

Positivt med Dolphins Quest

Dolphins Quest bjuder på två jackpottar, en i grundspelet och en i bonusspelet. Jackpotten i bonusspelet är på hela 250 000 mynt vilket inte är dåligt alls. Grafiken är bra och symbolerna är välgjorda, ett plus är den stora mångfalden symboler. Det är inte svårt att komma till bonusspelet och där är man garanterad vinst varje gång.

Negativt med Dolphins Quest

Bakgrundsmusiken är inte helt lyckad men den går att ha på tyst eller stänga av helt. Ett spel av den här karaktären känns inte helt komplett utan free spins, men bonusspelet är så bra att det uppväger denna brist.

Sammanfattning

Dolphins Quest är en videoslot från Microgaming som utspelar sig under ytan i de stora haven. Grafiken är mycket välgjord och symbolerna är många och de är alla hämtade från världshaven. Bakgrunden i spelet är ett korallrev som havsdjuren rör sig framför. Det går att vinna en liten jackpott i grundspelet på 12 500 mynt. Liten jämfört med den du kan vinna i bonusspelet som är 250 000 mynt. Bonusspelet har en annan spelplan med tre hjul där belopp snurras fram och adderas som vinst till dig. Vad som saknas i denna slot är någon form av free spins och multiplikatorer men då bonusspelet ger så bra vinster kompenseras detta. Det här är ett enkelt spel som passar alla, inte minst för nybörjaren.