Cool Wolf

Cool Wolf har hämtat sin inspiration från de amerikanska gymnasiefilmerna med lite oskuldsfull romantik. Särskilt har nog filmen “Teen Wolf” med Michael J. Fox bidragit till slotens intrig. Det handlar om en lite nördig tonårskille som en natt träffas av blixten och sedan blir skolans coolaste kille. Ett tacksamt tema att göra spel av, med andra ord. Denna videoslot är framtagen av välkända Microgaming och i vanlig ordning bjuds det på ett välgjort hantverk. Spelplanen ser ut som den brukar med fem hjul och tre rader fyllda med symboler. En specialare som Microgaming gärna använder i sina spel är att det finns 243 olika sätt att vinna på. Väl inne i spelet hittar du både staplade wilds, re-spins och scatters.

Har du tur och lyckas få flera specialsymboler kommer du vinna en hel del. Någon progressiv jackpott finns tyvärr inte men den högsta vinsten är en fast jackpott på hela 105 000 euro, vilket inte alls är dåligt. Specialsymbolerna är många och kan leda dig till en rejäl free spins-runda med upp till 25 stycken free spins. Det är i denna runda som du vinner de stora pengarna. Symbolerna på hjulen är, förutom spelkortssymbolerna, riktigt roliga och är animerade på ett läckert sätt. Bland annat blinkar en sportbil med sina helljus när symbolerna tillsammans skapar en vinst. När det gäller varulvstemat är det inte framträdande på ett överdrivet sätt, utan det som främst präglar sloten är tonårsromantik.

Vinstlinjer och insatser

I Cool Wolf finns inga insatslinjer eller vinstlinjer i egentlig mening, istället kan du vinna på 243 olika sätt. Det är ibland lite svårt att förstå varför du vinner men en vinst är såklart alltid välkommen. Om du är van vid att ställa in dina insatser finns den möjligheten även här men de 243 sätten att vinna på är fasta. Istället ställer du in hur många mynt du vill satsa på ett snurr och hur mycket dina mynt ska vara värda. Du kan välja att satsa från ett till tio mynt och de kan ges värden från 0,01 euro till 0,10 euro. Det innebär att du som minst kan satsa 0,50 euro på ett snurr och som mest 50 euro.

Tema och grafik

Grafiken i Cool Wolf är trevlig med roliga och ganska snälla symboler som dansar på hjulen. Lite tråkiga är spelkortssymbolerna J, Q, K och A. De är enkla och helt utan någon extravagans. De andra högre betalande symbolerna är desto roligare. Bäst betalar nörden själv, en 17-årig pojke, eller hans alter ego varulven. Sedan kommer flickorna som svärmar för honom sedan han blev skolans coolaste kille. En röd cabriolet tillsammans med en entré till en biograf och pojkens nördiga glasögon betalar lite mindre. För att förstå varför du vinner animeras de vinnande symbolerna innan de raderas och nya symboler trillar ner. Ljudet är en ändlös musikslinga med tydlig 60-tals beat, vilket verkligen speglar tidsandan.

Flera fina bonusfunktioner

Microgaming har försett Cool Wolf med flera fina funktioner. Här finns exempelvis en free spins-runda som kan bli mycket lönsam. För att komma till den ska du få tre eller fler scatter-symboler föreställandes av två biobiljetter någonstans på hjulen. Om det kommer upp tre scatters vinner du 15 free spins och kommer det upp fyra scatters får du 20 free spins. Har du riktig tur och snurrar fram fem scatters får du hela 25 free spins med många vinstmöjligheter. Dessa möjligheter ökar dessutom med hjälp av staplade wilds som du kan få på hjulen tre, fyra och fem. Vill det sig väl kan ett helt hjul fyllas av wilds! Vid vinst gör rolling wheels-funktionen att vinstsymbolerna försvinner och nya trillar ner på deras platser.

Positivt i Cool Wolf

Det som sticker ut i denna slot är den fasta jackpotten på hela 105 000 euro, förutsatt att du satsar fullt. Spelet bjuder på många spännande funktioner, såsom staplade wilds och avalanche-funktionen, vilka ger dig nya symboler att vinna med då de vinnande kombinationerna försvinner. Howling wild förvandlar ett helt hjul till ett wild-hjul.

Negativt i Cool Wolf

Cool Wolf erbjuder tyvärr inga bonusspel, vilket är något som många casinospelare är ute efter. Även om temat är snyggt kan det förmodligen kännas lite för oseriöst i vissa spelare ögon. Ingen progressiv jackpott erbjuds.

Sammanfattning

Cool Wolf är en underhållande videoslot utvecklad av brittiska Microgaming. Temat handlar om en sjuttonårig pojke som genom ett blixtnedslag förvandlas till en varulv nattetid och dagtid till skolans coolaste kille. Tjejerna svärmar för honom och livet leker. Spelet har flera roliga specialsymboler och specialeffekter. Två biobiljetter är scatter-symbolen och den vilda symbolen är märkt med wild. Bland specialeffekterna finns både staplade wilds och howling wilds, som slumpmässigt kan fylla ett helt hjul med wilds. Dessutom kan det staplas upp till 40 wilds på tredje, fjärde och femte hjulet. Cool Wolf har ingen progressiv jackpott men väl en rejält tilltagen fast jackpott som kan uppgå till 105 000 euro om du har satsar maximalt. En slot värd att testa helt enkelt!